Rajan läheisyys ja kaupungin sijainti tekevät Lappeenrannasta merkittävän tavara- ja henkilöliikenteen keskuksen, jossa kansainvälisyys kuuluu arkeen.

Lappeenranta

Lappeenranta valittiin Suomen parhaaksi opiskelukaupungiksi vuonna 2006, eikä syyttä. Noin 60000 asukkaan kaupunki Etelä-Karjalassa tarjoaa opiskelijalle mitä parhaimmat puitteet mukavaan asumiseen, olemiseen ja opiskeluun.

Karjalainen luonne tulee esille nopeasti asioidessa kaupoilla tai vaikkapa KELAn toimistossa, joka opiskelijalle valitettavan usein tulee tutuksi. Palvelu on kuitenkin pirteää ja mukavaa joka puolella, sillä karjalaiseen luonteeseen kuuluu hyvä mieli ja toisten vilpitön auttaminen. Mitäpä kommentoitavaa tähän on tietotekniikan opiskelijalla Ernolla: "Ensimmäistä kertaa kun täälläpäin asioin vakuutusyhtiössä, niin yllätyin kyllä positiivisesti siitä rentoudesta ja luonnollisuudesta mikä siellä vallitsi. Kaikki ovat täällä rauhallista ja lepposaa väkeä."

Yliopiston läheisyydestä löytyy myös mukavia luontopolkuja ja ulkoilureittejä. Ja koska jo yliopiston ikkunoista näkee Saimaalle, voikin arvata kuinka mukavissa maisemissa ulkoilu Skinnarilan Kampusalueella onnistuu. "Harrastan paljon ulkoilua, ja täällä jos missä ulkoilu onnistuu tarvittaessa myös todellisessa luonnonhelmassa", näin kertoo tuleva tite-fuksi Marianne.

Yliopistokaupunki

Lappeenrannan teknillinen yliopisto perustettiin 1969. Opiskelijoita on tällä hetkellä noin 5500 ja henkilökuntaa noin 900. Yliopisto jakautuu kolmeen tiedekuntaan. Teknillinen tiedekunta pitää sisällään: kone-, kemian-, sähkö-, energia- ja ympäristötekniikan koulutusohjelmat. Teknillistaloudellisessa tiedekunnassa ovat tuotantotalouden ja tietotekniikan koulutusohjelmat. Kolmannen tiedekunnan muodostaa kauppatieteiden osasto. Parasta tässä monipuolisuudessa on kuitenkin, että kaikki koulutusohjelmat löytyvät "saman katon alta", joten luentojen välillä ei tarvitse loikkia toiselle puolelle kaupunkia. Luonnollisesti sivuaineopintoja voi suorittaa miltä tahansa osastolta ja kaverisuhteetkin saavat uutta väriä, kun kaikki porukan hahmot eivät jauha pelkkää bittiä ;)

Opiskelijan kaupunki

Kodin opiskelijalle Lappeenrannasta tarjoaa muun muassa Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö LOAS. LOASin asunnot ovat siitä käteviä, että vuokra sisältää niin veden, sähkön kuin nettiliittymänkin. Jälkimmäinen on parhaassa tapauksessa nykypäivänä jo gigabittiluokassa. Vaikka LOASilla on asuntoja ympäri kaupunkia, parhaan opiskelijatunnelman löytää kuitenkin Skinnarilan kampusalueelta, jossa niin koulu kuin kaupatkin ovat kävelymatkan päässä.

Bussitkin kulkevat tiheään yliopiston ja keskustan väliä, joten matkanteko taittuu julkisilla mukavasti. Kaupungilta löytyy myös useita ravitsemuspisteitä, mikäli kouluruoka - ja juoma - rupeaa tökkimään. Mainittakoon toki, että ruoka on useimmiten hyvää: "Ruokailu on kyllä yksi päivän kohokohdista, voin olla aina varma, että hyvää ruokaa on tarjolla", kertoi Erno.