HYDROGEN ROBOT manuaali

Tietokoneen käynnistys

Tietokoneen käyttöjärjestelmänä on Linux ja se käynnistetään aivan normaalisti. Kun tietokone laitetaan käyntiin Linux-järjestelmä aloittaa käynnistymisen automaattisesti. Jos sammutuksessa on ollut häiriöitä (sähkökatkos, jne.) niin käynnistyminen saattaa kestää kauankin levyvirheiden korjauksien takia.

Lopulta näyttöön tulee graafinen login-ruutu, joka pyytää käyttäjätunnuksen ja salasanan. Demon tapauksessa molemmat ovat:

Kun tunnukset on annettu oikein siirrytään demoympäristöön.

Demon käynnistys

Demo-ohjelma käynnistetään työpöydältä löytyvän kuvakkeen avulla. Kuvaketta painamalla ilmestyy näyttöön kuvassa näkyvä Demo-ohjelman ikkuna.

Demon valikot

Resetoi-nappulalla voidaan resetoida demon ennustukset ja aloittaa ennustukset uudelleen alusta. Sulje-nappula sammuttaa demon ja se täytyy käynnistää uudestaan.

Valikoista löytyy kaikki tarvittavat toiminnot. Valikoiden avulla voidaan vaihtaa käytettävää luokitinta tai siirtää lokitiedostoja levykkeelle.

Lokitiedostot

Lokitiedostot valikosta voidaan siirtää ennusteloki demo.log tai dataloki histogrammit.log levykkeelle. Lokitiedostot täytyy myös tuhota aika ajoin, että ne mahtuvat levykkeelle eikä tietokoneen kovalevy tule täyteen lokitiedosta. Lokitiedostojen tuhoaminen onnistuu myös lokitiedostovalikon avulla.


Joni.Kamarainen@lut.fi