meta data for this page
 •  

Ohjeet oman wiki-sivun luomiseen

 1. Aivan ensimmäiseksi kirjautukaa sisään (oikea yläkulma) omilla lutin tunnuksilla. Editointinappi (vasen yläkulma koko sivun osalta tai edit nappi osakohdissa) ei tule näkyville ennen kirjautumista.
 1. Siirtykää oikeaan paikkaan eli lähinnä sinne jonne haluatte esim. omaa sivua muodostaa.
 2. Pääosin henkilöiden nimet pitäisi olla jo kyseisen opiskeluvuoden alla. Jos ei nii
  1. Lisätkää oma nimenne listaan.
  2. Nimi lisätään editoimalla koko sivua (vasemmassa ylä-/alalaidassa nappi “edit this page”) ja valitsemalla oikea kohta. Tämän jälkeen kannattaa kopioida jonkin muun nimen mukainen kohta ja muuttaa vain oma nimi ko. paikkaan.
 3. Kun nimi on listassa näkyvillä, niin oletusarvoisesti se on punaisella fontilla. Tämä tarkoittaa, että sivua ei ole luotu. Kun linkki napauttaa saatte ilmoituksen “Topic does not exist yet”. Sivun voi luoda vasemmassa ylä-/alalaidassa olevalla “create this page” nappulalla.
  • Ennen kuin painatte create nappulaa, olisi hyvä, että kävisitte kopioimassa pääsivulta/opiskelijasivun kautta löytyvän esimerkkisivun sisällön

olliopiskelija. Huom. Menkää sivulle, ryhtykää editoimaan, kopioikaa kaikki teksti editointi-ikkunasta, painakaa cancel ja siirtykää sen jälkeen omalle sivullenne. Kun luotte oman sivun liitätte vain tuon esimerkkisivun sinne pohjaksi.

 • Huomatkaa, että aina sivua editoitaessa poistuminen tulee tapahtua joko “save” tai “cancel” komennolla sillä muuten sivu jää lukkoon eikä muut pääse sitä editoimaan (jos nyt edes saman sivun editoimistarvetta edes löytyy kun kaikki toimii omilla sivuillaan)
 1. Kun saatte luotua oman sivun, tulee kaikki omat tehtävät hoitaa sen kautta.
 2. Huom. Kannattaa omille sivuille lisätä linkki edelliselle tasolle tai pääsivulle niin liikkuminen helpottuu

pääsivulle