meta data for this page
  •  

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
courses:ct30a2001:ohjeetwikiin [2012/09/24 12:03]
trappis
courses:ct30a2001:ohjeetwikiin [2013/09/17 15:44] (current)
trappis
Line 1: Line 1:
 ====== Ohjeet oman wiki-sivun luomiseen ====== ====== Ohjeet oman wiki-sivun luomiseen ======
  
-  - Aivan ensimmäiseksi kirjautukaa sisään omilla lutin tunnuksilla. Editointinappi ei tule näkyville ennen kirjautumista.+  - Aivan ensimmäiseksi kirjautukaa sisään ​(oikea yläkulma) ​omilla lutin tunnuksilla. Editointinappi ​(vasen yläkulma koko sivun osalta tai edit nappi osakohdissa) ​ei tule näkyville ennen kirjautumista.
  
   - Siirtykää oikeaan paikkaan eli lähinnä sinne jonne haluatte esim. omaa sivua muodostaa.   - Siirtykää oikeaan paikkaan eli lähinnä sinne jonne haluatte esim. omaa sivua muodostaa.
   - Pääosin henkilöiden nimet pitäisi olla jo kyseisen opiskeluvuoden alla. Jos ei nii   - Pääosin henkilöiden nimet pitäisi olla jo kyseisen opiskeluvuoden alla. Jos ei nii
     - Lisätkää oma nimenne listaan.     - Lisätkää oma nimenne listaan.
-    - Nimi listään ​editoimalla koko sivua (vasemmassa ylä-/​alalaidassa nappi "edit this page") ja valitsemalla oikea kohta. Tämän jälkeen kannattaa kopioida jonkin muun nimen mukainen kohta ja muuttaa vain oma nimi ko. paikkaan.+    - Nimi lisätään ​editoimalla koko sivua (vasemmassa ylä-/​alalaidassa nappi "edit this page") ja valitsemalla oikea kohta. Tämän jälkeen kannattaa kopioida jonkin muun nimen mukainen kohta ja muuttaa vain oma nimi ko. paikkaan.
   - Kun  nimi on listassa näkyvillä,​ niin oletusarvoisesti se on punaisella fontilla. Tämä tarkoittaa, että sivua ei ole luotu. Kun linkki napauttaa saatte ilmoituksen "Topic does not exist yet". Sivun voi luoda vasemmassa ylä-/​alalaidassa olevalla "​create this page" nappulalla.   - Kun  nimi on listassa näkyvillä,​ niin oletusarvoisesti se on punaisella fontilla. Tämä tarkoittaa, että sivua ei ole luotu. Kun linkki napauttaa saatte ilmoituksen "Topic does not exist yet". Sivun voi luoda vasemmassa ylä-/​alalaidassa olevalla "​create this page" nappulalla.
     * Ennen kuin painatte create nappulaa, olisi hyvä, että kävisitte kopioimassa pääsivulta/​opiskelijasivun kautta löytyvän esimerkkisivun sisällön ​     * Ennen kuin painatte create nappulaa, olisi hyvä, että kävisitte kopioimassa pääsivulta/​opiskelijasivun kautta löytyvän esimerkkisivun sisällön ​
-[[courses:​ct30a2001:​olliopiskelija:​start]]. Kun luotte oman sivun liitätte vain tuon esimerkkisivun sinne pohjaksi.+[[courses:​ct30a2001:​olliopiskelija:​start]]. Huom. Menkää sivulle, ryhtykää editoimaan, kopioikaa kaikki teksti editointi-ikkunasta,​ painakaa cancel ja siirtykää sen jälkeen omalle sivullenne. Kun luotte oman sivun liitätte vain tuon esimerkkisivun sinne pohjaksi.
     * Huomatkaa, että aina sivua editoitaessa poistuminen tulee tapahtua joko "​save"​ tai "​cancel"​ komennolla sillä muuten sivu jää lukkoon eikä muut pääse sitä editoimaan (jos nyt edes saman sivun editoimistarvetta edes löytyy kun kaikki toimii omilla sivuillaan)     * Huomatkaa, että aina sivua editoitaessa poistuminen tulee tapahtua joko "​save"​ tai "​cancel"​ komennolla sillä muuten sivu jää lukkoon eikä muut pääse sitä editoimaan (jos nyt edes saman sivun editoimistarvetta edes löytyy kun kaikki toimii omilla sivuillaan)
   - Kun saatte luotua oman sivun, tulee kaikki omat tehtävät hoitaa sen kautta.   - Kun saatte luotua oman sivun, tulee kaikki omat tehtävät hoitaa sen kautta.