meta data for this page
  •  

Oppimispäiväkirja

Oppimispäiväkirjaan kirjataan omalta osin omaan oppimiseen vaikuttavia tekijöitä.

Ennakkonäkemys aihealueesta

Tietoliikenne näkyy/on käytettävissä/jopa pakko käyttää nykypäivänä lähes tulkoon kaikkialla, hauta tekee poikkeuksen. Tietoliikenne mahdollistaa yksityisten ihmisten, organisaatioiden tiedonkulun maailmanlaajuisesti(mihin maailma rajoittuu? siihenkö minne tieto ei enää kulje/tekniikka riitä?), yksityisesti, salaisesti, avoimesti, pakollisesti, vapaaehtoisesti… lukuisilla eri tavoilla ja lukuisille eri käyttäjille/ryhmille. Minun käsitykseni mukaan teknisesti asiassa on kyse bittien siirtymisestä erilaisilla tavoilla paikasta toiseen, esim. lähiverkossa, internetissä sähköisenä kulkevaa tietoa.

Kurssin aluksi opiskelijat kirjaavat näkemyksensä tietoliikenteestä tähän kohtaan omaa oppimispäiväkirjaansa. Näkemys sinällään ei tarvitse olla pitkä selostus max 10 riviä tekstiä ja max 10 avainsanaa.

Ennakkotehtävä 1.

Luentoyhteenvedot

Luentopäivä 1: Mitä opin, mikä oli päivän tärkein sanoma, …

Nukuin lahjakkaasti 4tuntia pommiin ekalta luennolta ja se meni siinä. Mutta luentomateriaaliin perehdyttyäni olen sitä mieltä että alkuunsa tämä vaikuttaa hyvin laaja-alaiselta kurssilta ja vaatii todella suuria ponnisteluja jos tahtoo jokaisen termin tarkoituksen sisäistää. Opin hieman perusteita TCP/IP.n ja OSI:n eroista/tarkoituksesta, PAN,LAN,MAN,WAN verkoista ja internetistä. ja yleisesti tiedon siirtymisestä useampien verkkojen lävitse pisteiden ja solmujen kautta.

Luentopäivä 2:

Luentopäivä 3:

Luentopäivä 4:

Kotitehtävä 1

Tehtäväkuvaus: Pyri kuvaamaan ennakkotehtävässä määrittelemäsi termit/aihepiirit/kokonaisuudet yhdessä kuvassa.

Netin tarve: Kannettavan tietokoneen netin käyttö. Kotona netti toimii ympäri taloa ja pihallakin WLAN:in kautta, tosin välillä niin hitaasti että lieneekö toimii myös naapurissa. Mökille mennessäni joudun käyttämään puhelinta apuna että pääsen nettiin eli se on kytkettynä USB-piuhalla tuolloin koneeseen. puhelimellani pääsen lähes missä vain internettiin, tosin akku kuluu nopeammin heikommilla 3G-alueilla.Netissä käyn yleensä Bläkärillä :D, luen lehdet, sähköpostit, vilkaisen facebookin, ja nyt tämän WIKI-sivustoni.. eli toisin sanoen käyn katsomassa ja toteamassa asiat joissa olen niin pirusti myöhässä, kuten nyt tämänkin tehtävän kanssa.

Vaikuttaisi kiinnostavilta nuo nykyiset mainokset joissa videovuokraamo tulee kotiisi, netin käyttö teeveellä on arkea. Kuinka ne toimii? Mihin GPS paikannus perustuu? Voiko kännykkääni seurata salaa tietämättäni? Onko digi-tv:n tekninen kehittyminen todellisuudessa menossa jo 5vuoden päässä, mutta markkinoilla halutaan lypsää kuluttajien rahat?

Kotitehtävä 2

Tehtäväkuvaus: Valitse haluamasi aihealue ja etsi siihen liittyvä protokolla. Tutustu protokollaan ja mieti kuinka protokolla vaikuttaa valitsemasi aihepiirin toimintaan. Esitä www-osoite käyttämääsi protokollaan.

Viikoittainen ajankäyttö

  • Luentoviikko 1

Lähiopetus: 6 h

  • Luentoviikko 2
  • Luentoviikko 3
  • Luentoviikko 4

Logged in as: f0382954 (f0382954) courses/ct30a2001/olliopiskelija/start.t