meta data for this page
  •  

Maria Jokelainen kurssisivu

Oppimispäiväkirja

Oppimispäiväkirjaan kirjataan omalta osin omaan oppimiseen vaikuttavia tekijöitä.

Ennakkonäkemys aihealueesta

Mieheni tietää alasta kaiken, joten en ole tarvinnut tätä tietämystä, vaan soitan hänelle lähes joka asiasta :) ICT -alalla vuosia työskennelleenä osaan toki itse 'buutata' modeemin ja pingata, jos internetyhteydessä on ongelmia. Meillä on kotona langaton tukiasema, jonka vuoksi voin työskennellä mistä huoneesta hyvänsä ja minulla kulkee joko läppäri tai ipad mukana. Kotona meillä kolme tietokonetta, joihin on yhdistetty tietokone ja internet ja sisäverkko, jonka avulla pääsen eri koneilla oleviin tiedostoihin käsiksi. Käytän kännykän ja iPadin 3g -yhteyttä hyvin usein ollessani liikenteessä.

Aihealue näyttäytyy minulle mahdollistajana, jonka avulla voin tehokkaasti ja joustavasti tehdä työtä ja kommunikoida eri paikoissa. Olen kiinnostunut oppimana enemmän yleisistä lainalaisuuksista, koska joskus joudun projekteissani ottaman kantaa myös siihen, millaista kapasiteettiä johonkin sivustoon tarvitaan ja mielelläni tietäisin itsekin enemmän näistä asioista sekä uusista tiedonsiirtotekniikoista.

Tietoliikenne mahdollistaa myös uusia konsepteja, joita suunnittelen tällä hetkellä. Mitä moninaisemmat mahdollisuudet ihmisillä on päästä käsiksi internetiin ja internetpalveluihin, sitä melenkiintoisempia konsepteja syntyy. Esim. push-teknologiat, paikannuspalvelut, kohdistettu markkinointi ja niin edelleen.

Ennakkotehtävä 1. Luentoyhteenvedot

Luentopäivä 1: En päässyt luennolle.

Kotitehtävä 1: kodin_verkko.pptx

Luentopäivä 2: En päässyt luennolle.

Kotitehtävä 2: kotitehtava2.pdf

Luentopäivä 3: En päässyt luennolle.

Kotitehtävä 3: kotitehtava3.pdf

Luentopäivä 4: En päässyt luennolle.

Kotitehtävä 4: kotitehtava4.pdf

Luentopäivä 5: En päässyt luennolle.

Kotitehtävä 5: kotitehtava5.pdf

Tietoturvasta: Windowsin tietoliikenne on maailman eniten hakkeroituja protokollia. Käyttöjärjestelmää päivitetään jatkuvasti, ja kerran kuussa Microsoftilta tulee päivityspaketteja paikkaamaan havaittuja puutteita. 802.11 -protokollissa käytetään tyypillisesti salausta, jonka voimakkuus vaihtelee tapauskohtaisesti. Alkuperäiset salaustekniikat eivät enää nykyään ole päteviä, sillä normaalien tietokoneiden laskentakapasiteetti riittää purkamaan salauksen sekunneissa. Salaustandardeja kuitenkin kehitetään jatkuvasti, ja esimerkiksi WPA2 -protokollaa on käytännössä mahdoton purkaa tavallisilla tietokoneilla niin nopeasti, että protokolla ei ehdi muuttaa salausavainta.