meta data for this page

Pirjo Tuusjärven kurssisivu

Oppimispäiväkirja

Oppimispäiväkirjaan kirjataan omalta osin omaan oppimiseen vaikuttavia tekijöitä.

Ennakkonäkemys aihealueesta

Siis perusjuttuja: tietoliikenne on sähköisen tiedon välittämistä tietoliikenneverkkojen kautta ja tietoliikennetekniikalla tarkoitetaan niitä tekniikoita, joilla siirretään puhetta, kuvaa tai muuta dataa lähettäjältä vastaanottajalle jotain siirtoyhteyttä pitkin. Tässä vaiheessa ei ollut vielä ylivoimaisen vaikeaa tajuta minullekaan, mutta täytyy myöntää, että olen tällä aihealueella hyvin “neitseellinen alusta” :). En ole ollut juurikaan kiinnostunut tietämään tietotekniikan syvempää olemusta tai miten kaikki tämä tietotekninen työ on mahdollista ja mitä systeemeitä taustalla tulee olla, jotta homma pelittää. Nyt, kun asiaan on pakko perehtyä, hirvittää jo valmiiksi pysynkö kelkassa mukana. Kuuluu varmaankin yleissivistykseen pyrkiä oppia ymmärtämään kaikkien päivittäin käytettävien laitteiden, ohjelmien ja tekniikoiden (wlan, vpn, kännykät, digi-tv, sähköposti, pankki- ym. sähköiset asiointiohjelmat, Facebook ym.) keskustelua keskenään, niihin liittyvää tietoturvaa ja riskejä sekä sitä, mitä kaikkea tietoa ne minusta taltioivat tietämättäni.

Luentoyhteenvedot

Luentopäivä 1: Paljon uusia käsitteitä ja lyhenteitä, mutta protokolla ja protokolla-arkkitehtuuri jäi parhaiten mieleen.

Luentopäivä 2: Kotona potemassa keuhkoputkentulehdusta.

Luentopäivä 3:

Luentopäivä 4:

Kotitehtävät

Kotitehtävä 1

Tehtäväkuvaus: kotitehtava_1_pirjotuusjarvi.pdf

Kysymykset 1.-3. voi niputtaa yhteen kysymykseen: Laitteiden yhteys, miten ne keskustelevat keskenään.Tämä aihealue on minulle niin vieras, että en edes keksi kysymyksiä.

Kotitehtävä 2

Tehtäväkuvaus:

Kotitehtävä 3

Tehtäväkuvaus:

Kotitehtävä 4

Tehtäväkuvaus:

Ajankäytön arviointi

 • Luentoviikko 1 * Lähiopetus 7 h
  • Valmistautumista lähiopetukseen 0,5 h
  • Kotitehtävien tekoa 3 h. Yritin löytää netistä perustietoa aihealueesta.
 • Luentoviikko 2 * Ei lähiopetuksessa, kotona sairaana
  • Valmistautumista lähiopetukseen. Lainasin Stallingsin kirjan.
  • Kotitehtävien tekoa
 • Luentoviikko 3
 • Luentoviikko 4

Pääsivulle