meta data for this page
  •  

27.8.2013 Tänään aloitin kurssin ja tein Codecademy-sivulla kolme ensimmäistä lukua Javascriptistä. Tehtävät olivat simppeleitä mutta kesän jälkeen hyvä niin.

28.8.2013 Jatkoin javascript-tehtäviä. Alkuun tein KPS-pelin, jossa käytettiin if elif else-rakennetta, random-funktiota ja erilaisia vertailuja.

31.8.2013 Tein javascript-tehtävät loppuun viikonlopun aikana. Opin mm for- ja while-loopit, listojen ja loogisten operaattorien käytön sekä lohikäärmeen tappamisen.

4.9.2013 Aloitin tehtävien html-osion. Opin mm. kuvien ja linkkien lisäyksen ja niiden yhdistämisen. Lisäksi tehtävissä luotiin erikokoisia taulukoita ja niiden muotoilua.

7.9.2013 Viikonlopun aikana tein CSS-tehtävät loppuun. Opin että CSSn avulla voin muotoilla tekstiä ja taulukoita antamalla niille luokan jolloin jokaista kohdetta ei tarvitse muokata erikseen.

11.9.2013 Seuraavana vuorossa oli jQuery, jolla saadaaan käyttöön erialaisia jänniä toimintoja. Opin mm lisäämään toimintoja kun tekstiä/laatikkoa hoveerataan, klikataan ja kuinka toiminnot kohdennetaan juuri sinne minne halutaan.

12.9.2013 Innoissani paukutin jQueryn tehtävät loppuun heti seuraavana päivänä. Tehtävät opettivat esimerkiksi kuinka Mario saadaan liikkumaan nuolinäppäimillä ja kuinka auto voidaan raahata hiirellä.

17.9.2013 Tein tänään ensimmäisen ei-Codecademy harjoituksen. Tehtävä itsessään oli varsin simppeli ja suurin ongelma olikin ymmärtää että toimiakseen jQuery vaati sen että se on ladattuna ja linkattuna omalla koneella. Saatan myöhemmin vielä lisätä muotoiluja tehtävään.