meta data for this page
  •  

3.9.2013

Nyt tuli vihdoin muistettua luoda tämä sivusto. Tähän mennessä on tullut naputeltua codeacademysta javascript ja html osiot. Alkupään osiot olivat helpohkoja, mutta loppupäästä tuli opittua muutamia uusia kikkoja. Etenkin objekteihin liittyvät tehtävät olivat minulle todella hyvää kertausta. Luennolle en ehtiny tänään tulemaan, mutta ensi viikolla yritetään uudestaan.

6.9.2013

Tänään tuli tehtyä noin 50% jQueryn tehtävistä, huomenna olisi tarkoitus tehdä kaikki loppuun. jQueryä ei ole hirveästi tullut kirjoitettua ennemmin, joten tämä on todella hyvää opiskelua itselleni.

9.9.2013

jQuery osuus tuli suoritettua tänään loppuun. Tuli opittua paljon uusia tapoja miten saada kotisivuista tyylikkäämmät animaatioiden kautta. Katselin myös että codeacademyssä olisi tarjolla muitakin kursseja, jotka voisin suorittaa hieman myöhemmin. Esim. Ruby kiinnostaa aika paljon.

10.9.2013

Kävin luennolla. Puhuttiin HTML:stä ja pidettiin pieni quiz. Quiz sain täydet pisteet mistä olin todella tyytyväinen, seuraavalla luennolla sama uudestaan.

16.9.2013

Huomasin että harjoituksiin oli lisätty jonkinlainen ennakkotehtävä. Ensimmäisellä silmäyksellä voisin sanoa että jonkiverran pitää käydä kertaamassa codeacademystä joitain koodeja, että saan tehtävän tehtyä, mutta uskon kuitenkin että saan sen tehtyä.

17.9.2013

Kävin luennolla ja taas järjestettiin quiz, jossa tällä kertaa oli aiheena jQuery. Quiz meni ihan OK. Luennolla myös mainittiin että ensimmäinen harjoitustyö on tehdä jonkinlainen peli missä hyödynnetään HTML, Javascript ja jQuery, pitäisi varmaan alkaa mietiskelemään jossain vaiheessa sitäkin. Huomenna taidan alkaa tekemään tuota ensimmäistä harjoitusta, harjoituksen tarkoituksena on toteuttaa lista, mihin voi lisätä attribuutteja. Kuulostaa helpolta, mutta pitää silti varmaan hieman tietoa etsiskellä miten se oikein tehdään.

18.9.2013

Tein ensimmäisten harjoitusten tehtävän. Alussa tuotti hieman ongelmia saada koodia toimimaan, mutta sitten tajusin että en ollut linkittänyt .js kunnolla. Tämän jälkeen kaikki vaaditut perustoiminnot toteutuivat ja sain harjoituksen valmiiksi. Tällä kertaa ei ollut aikaa panostaa ulkonäköön, mutta voisin myöhemmin tehdä sen ihan harjoituksen kannalta.