meta data for this page
  •  

Jiri Muston oppimispäiväkirja.

31.8.2013

Aloitin tekemään Javascript tehtäviä ja tein 41%. Opetussysteemi ei toimi kunnolla, konsoli ei näytä aina tulosteita vaikka pitäisi. Javascript muistuttaa myös niin paljon C-kieltä, että ohjelmointi on helppoa.

1.9.2013

Jatkoin Javascript tehtävien parissa. Ärsyynnyin järjestelmälle, joka ei toiminut kunnolla. Tein viisi olio-tehtävää mielestäni täydellisesti pöytäkoneellani (Windows 7, Chrome-selain) ja silti järjestelmä valitti, ettei tulostunut konsolille oikein. Vaihdoin sitten jonkin ajan päästä läppärilleni (Lubuntu, Chromium-selain) ja syötin TÄYSIN samat koodin pätkät (ne oli tallennettu sinne) ja kokeilin palautusta ja kappas vain, järjestelmä hyväksyi ne nyt. Teenkin loput näistä sitten läppärillä ennen, kuin suutun järjestelmälle kunnolla.

Mietin myös miksi Codeacademyn tehtävät hyppivät edes takaisin. Ekana kerrotaan olioista ja metodeista, sitten hypätään toiseen aiheeseen ja sitten takaisin olioihin ja metodeihin, kerrotaan samat asiat toistamiseen.

Tein viimeiset Javascript tehtävät.

2.9.2013

Aloitin HTML/CSS tehtävät.

3.9.2013

Jatkoin tehtäviä, 25% tehty.

8.9.2013

Tein loput tehtävät. Ihmettelin välillä editorin turhia varoituksia ja sitä, miksei fontti aina muuttunut erilaiseksi vaikka sen vaihtoikin ohjeiden mukaan. Samoin ihmettelin varafontin tarkoitusta, ehkä niillä on joku yhteys “jos fontti ei ole saatavilla” tai jotain.

10.9.2013

Aloitin jQuery tehtävät. Ihmettelin miksi ohjelma ei hyväksy tehtävää 1-12, vaikka sen pitäisi olla täysin oikein.

16.9.2013

Jatkoin jQuerytehtäviä. Totesin että vika on ohjelmassa, kun ei hyväksy tehtävää 1-12, sillä 4-7 tehtävässä on täysin sama koodi ja sen järjestelmä kyllä hyväksyy. Huomasin myös, että jQuery on vaikein muistettava näistä kolmesta, liikaa erilaisia kikkoja muokata .css tai .html osaa eikä pysty muistamaan kaikkia.

Tein loputkin jQuery tehtävät. Lopullinen kokonaiskuva järjestelmästä on positiivinen, vaikka pieniä ongelmia oli ja tehtävien neuvot eivät aina olleet parhaimmasta päästä.