meta data for this page
  •  

30.8 Aloitin tekemään Javascript-tehtäviä ja ilahduin nähdessäni, kuinka helposta kielestä on kyse. Tehtäviä oli mukava tehdä ja huomata samankaltaisuuksia Pythonin ja C++:n kanssa. Kyseisten ohjelmointikielten parissa olen viettänyt monta iloista hetkeä.

31.8.2013 Tein Codecademyn Javascript-tehtäviä pikkuhiljaa muun internet-selailun ohessa pitkin päivää. Tähän käytin aikaa noin kuusi tuntia, joskin pakko myöntää ettei keskittymiseni ollut koko aikaa tehtävien tekemisessä ja pidin välillä pitkiäkin taukoja.

2.9.2013 Tein viimeisetkin Javascript-tehtävät loppuun, tähän käytin aikaa noin tunnin.

5.9.2013 Tein HTML-tehtävät kokonaisuudessaan, käytin tähän aikaa muutaman tunnin. Olen tehnyt HTML-kieltä käyttäen kotisivuja ennenkin, joten en oppinut mitään uutta.

7.9 Tein CSS-tehtävät pikkuhiljaa alusta loppuun, tähän käytin pitkälti koko lauantai-illan ja jonkin verran sunnuntaiaamuyöstä. Olen myös CSS:n kanssa jonkun verran puljannut, joten en oppinut kovin paljoa uutta, mutta tehtävät toimivat hyvänä kertauksena mitä kaikkea CSS:llä voi tehdä.

14.9 Tein jQuery-tehtäviä pitkin viikonloppua ja lopulta sunnuntaina sain viimeisetkin valmiiksi. Tämä osuus oli minulle täysin uutta ja sainkin tehtävistä paljon irti. Erityisesti esimerkiksi klikkausfunktioiden liittäminen sivun eri kappaleisiin oli mukava oppimiskokemus. Uskoisin, että tästä osiosta tulee olemaan minulle vielä paljon hyötyä.

Codeacademy on mielestäni paljon parempi alusta opetella ohjelmointitaitoja kuin esimerkiksi paljon kursseillamme käytetty Viope, joka vaatii aina esimerkiksi merkilleen oikean tulostuksen. Codeacademy ei nipota turhasta ainakaan yhtä usein, joten tykkäsin siitä paljon enemmän kuin esimerkiksi olen tykännyt C:n tai Pythonin tekemisestä Viopessa.

Opin tehtävistä paljon uutta. HTML ja CSS sisälsivät mielestäni turhan paljon turhaa toistoa, josta ei ollut juurikaan hyötyä. Kenties kieleen täysin pystymetsästä lähteneellä tämä turha toisto auttaa saamaan sopivasti rutiinia työskentelyyn, mutta itse koin sen lähinnä turhauttavaksi. jQuery-tehtävien loppupuolella oli myös mielestäni turhaan “Kirjoita script.js” alusta loppuun-tehtäviä ja myönnänkin käyttäneeni edellisten tehtävien copypasteamista, koska esimerkiksi readyn kirjoittaminen joka kerta uudestaan tuntui todella turhalta toistolta.