meta data for this page
  •  

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
courses:ct30a3201:niklas_nygren [2013/09/18 15:30]
f0387975
courses:ct30a3201:niklas_nygren [2013/10/03 20:23] (current)
f0387975
Line 30: Line 30:
 17.9 17.9
 Tein ensimmäisen oman projektini html:ää, css:ää ja jqueryä käyttäen. Aiheenani oli harjoitukset kurssille, ja teinkin sivun josta löytyy mahdollisuus lisätä listaan asioita tekstiboxia ja "​Add"​-näppäintä painamalla. Lisäilin sivuun omia muotoilujani mm.taustakuvan ja liikuteltavan boxin jossa on toinen kuva.  Tein ensimmäisen oman projektini html:ää, css:ää ja jqueryä käyttäen. Aiheenani oli harjoitukset kurssille, ja teinkin sivun josta löytyy mahdollisuus lisätä listaan asioita tekstiboxia ja "​Add"​-näppäintä painamalla. Lisäilin sivuun omia muotoilujani mm.taustakuvan ja liikuteltavan boxin jossa on toinen kuva. 
 +
 +25.9
 +Yritin tehdä harjoitus 5:sta viime viikon harjoituksen pohjalta. Ongelmaksi muodostui sivulle lisättävän listan "​jäsenien"​ highlightaus,​ kun kursorin vie niiden päälle. En saanut tätä millään toimimaan vaan aina kursorin ollessa yhdenkin "​jäsenen"​ päällä koko lista vaihtoi väriä. Muuten harjoitus oli hyvä ja opinkin paljon jQueryn eri kirjastojen käytöstä. Erityisesti kaikki listan kanssa hyvät toiminnot kuten sortable ja selectable.
 +
 +29.9
 +Aloitin tekemään harjoitus 6:ssa vaadittua kalenterisovellusta. En saanut ohjelmaa tarpeeksi toimivaksi, jotta sen olisi voinut kuvitella kelpaavan harkoissa. Ongelmia aiheutti oikean päivämäärän värin muutos kun siinä on eniten valintoja. Javascriptillä raakaa koodia kirjoittaessa tuli hyvin opittua while ja for-rakenteet.
 +
 +1.10
 +Luennolla aloitin tekemään Codeacademystä PHP-osiota. Opin että php-koodi tulee aina kirjoittaa <?​php?>​ merkkien väliin. Tämä erottaa sen javascriptistä. Lisäksi hauskana juttuna mieleen jäi printin korvaaminen "​echo"​-sanalla,​ jota aionkin käyttää.
 +
 +2.10
 +Jatkoin Php-tehtävien tekoa codeacademystä. Tutuksi tuli taulukot eli array:t sekä funktiot. Pidin erityisesti siitä miten php:ssa funktioiden määrittely on erittäin selkeää alusta loppuun asti. Funktio aloitetaan kirjoittamalla avainsana "​function"​ jonka jälkeen annetaan funktion nimi ja suluissa sille annettava parametrit. Funktiossa tapahtuvat toiminnot tulevat kaarisulkujen sisään niin kuin monessa muussa ohjelmointikielessäkin.