meta data for this page
  •  

18.9

Loin vihdoin oppimispäiväkirjan. Olen tehnyt Codeacademystä viimeisen viikon aikana javascript-, web fundamentals- sekä jQuery-osiot.

Alustana codeacademy on sulava käyttää ja itselläni ei sen kanssa ole ollut mitään teknisiä ongelmia. Kaikki tehtävien palautukset ovat onnistuneet ongelmitta Chromella. Yleisesti osioiden sisältö on loogisesti jäsennelty ja osiot ovat sopivan pituisia. Mielestäni osiossa oli liikaa toistoa(varsinkin javascript-osiossa), jonka olisi mielestäni voinut korvata käsittelemällä kyseistä kieltä laajemmin. Toinen asia joka itseäni häiritsi oli tehtäviä pohjustavien tekstiosioden paikoittaiset ylipitkät jaarittelut. Tästä johtuen yleensä luin kielen syntaxin muista lähteistä ja skippasin codeacademyn teoria-pläjäykset kokonaan. Kokonaisuutena codeacademy on silti paras web-pohjainen koodauksenopettelu-työkalu mitä olen kokeillut(muita esim.viope ja Udacity).

Tarkemmin itse kursseista:

javascript: Itselläni oli entuudestaan jo kohtalaiset taidot kyseisestä kielestä, joten suurin osa oli kertausta. Oliot ja luokat olivat itsellä päässeet unohtumaan, koska olen aina koodannut proseduraalisesti js:ää. Kurssi tuntui hieman liian pitkältä ja itseään toistavalta. Varsinkin olioden luominen käytiin liian moneen kertaan läpi. Pitää tietysti muistaa että tämä kurssi on suunnattu täysin alotteilijoillekkin, mikä selittää kurssin pituuden ja hitaan tahdin. JS osuuden voisi mielestäni jakaa kahtia ja tehdä ensimmäisestä osiosta vapaaehtoisen kurssin joka käy ohjelmoinnin ja kielen perusteet läpi. Nykyisessä muodossa se yrittää liikaa mielyttää kaikkien tarpeita kasvaen samalla liian pitkäksi.

HTML/CSS: Olen ennenkin tehnyt HTML omiin projekteihini sivuja ja käyttänyt siinä samalla CSS:ää,joten kurssi toimi lähinnä kertauksena. Uutena asiana itselleni tuli CSS-kielen edistyneemmät ominaisuudet kuten useammat erilaiset html-elemettien poimimiskeinot.

jQuery: Kurssi teki minusta tehtävänsä ja toimi hyvänä pohjana jQueryn opetteluun. Pelkästään kurssin opeilla voi olla vaikeampi toteuttaa edistyneempää projektia, mutta koen että perusteet ainakin ovat hyvin hallussa.

Codeacademyyn käytetty aika: 10h