meta data for this page
  •  

*Viikko 1.*

Ensimmäisen viikon aiheena oli JavaScript. Kielestä minulla ei etukäteen ollut juurikaan tietoa, joten lähdin käytännössä nollapohjilta tehtäviä tekemään. Tehtävät sekä Codecademy olivat molemmat positiivisia yllätyksiä, vaikkakin tehtävissä tuntui olevan toistoa reilusti. Syntaksiltaan JS muistutti jollain tapaa Pythonia ja jo muutaman ohjelmointikurssin suorittaneena tehtävien suoritukseen ei kauhean kauaa mennyt. Soveltavat tehtävät olivat hyvä tapa kerrata edellisessä kappaleessa opitut asiat. console.log() -funktion kanssa meinasi olla jostain syystä ongelmia, vaikkei siinä mitään erikoista ollutkaan.

*Viikko 2.*

Toisen viikon aiheena olivat HTML sekä CSS. HTML:stä minulla hieman pohjia jo olikin, mutta kertaushan on tunnetusti opintojen äiti ja vanha sananlasku tuli todellakin toteen jälleen kerran. Suurinta osaa komennoista ja syntaksista en olisi muistanut ulkoa, joten Codecademy -tehtävät käytännössä opettivat minulle kaiken uudestaan. HTML:n syntaksista en koskaan sen erikoisemmin ole pitänyt, eikä mieleni muuttunut vieläkään, sillä pidän esim. JS:n syntaksia paljon selvempänä. Tehtävät olivat kuitenkin mieleisiä ja helppoja, eikä toistoa ollut mielestäni yhtä paljoa, kuin JS:ssä. CSS-tiedostot olivat minulle täysin uusi tuttavuus ja koen, että niistä on erittäin paljon hyötyä webbisovelluksissa.

*Viikko 3.*

Kolmannella viikolla aiheena oli jQuery. Kuten JavaScript, myös jQuery oli minulle aivan uusi tuttavuus, enkä oikeastaan edes tiennyt, mitä sillä tehdään. Tehtäväpaketti oli selvästi pienin näistä kolmesta (JS/HTML+CSS/jQ) eikä toistoa tullut juuri yhtään, vaan jokaisessa tehtävässä oppi hieman jotain uutta. jQuery vaikutti erittäin vahvalta apuvälineeltä webbisovellusten elävöittämiseen ja toiminnallisuuden lisäämiseen. Kaikki asiat olivat helppoja omaksua JS:n jälkeen, eikä tehtävien tekemisessä mennyt, kuin max 1.5 tuntia.